top of page
group-photo-02-board-1536x1025.jpeg

Ontmoet het team

Verschillende sleutelspelers in het queer landschap van Eindhoven zijn betrokken bij Eindhoven Pride. 
Van links naar rechts, even voorstellen:


Benjamin Ector (voorzitter)
Als voorzitter van COC Eindhoven en regio is Benjamin bekend binnen het veld. Hij zet zijn bestuurlijke ervaring nu ook in voor Eindhoven Pride.

Johan Stribos (secretaris)
Oprichter en voorzitter van Queer 040, waar hij door het organiseren van diverse feesten en activiteiten het Eindhovense nachtleven een enorme boost heeft gegeven.

Claire O’Brien (penningmeester)
De van oorsprong Ierse Claire was een van de initiatiefnemers van ‘Queerhoven’. De vereniging zet zich succesvol in voor een open, divers en vriendelijk Eindhoven.

Yema Lumumba
Ook Yema stond vooraan bij het oprichten van Queerhoven en heeft diverse initiatieven die hieronder vallen gesteund en geleid waardoor veel queer mensen elkaar hebben kunnen vinden.

Bas Berends
Met DayDayGay (een woorspeling op DDW) bracht Bas queer cultuur naar het designfestival. DDG organiseert sindsdien feesten en activiteiten door het hele jaar heen en wordt vaak gevraagd door festivals zoals Zwarte Cross.

Lenka Bachoríková
Cultuurprijswinnares Lenka bracht Ballroom, een danswedstrijd in o.a. voguing naar Eindhoven en heeft het queer spectrum van Eindhoven hiermee enorm verbreed.

Rik Verhalle
Stadskenner Rik heeft drie Queer Salons mede-georganiseerd die tot doel hadden om verbindingen te maken tussen verschillende queer organisaties in stad en regio.

Van links naar rechts: Yema, Bas, Johan, Lenka, Benjamin, Claire & Rik

bottom of page